Wintermarkt

Van 11 december tot en met 3 januari heeft Arnhem een heus winterfestijn met een grote overdekte ijsbaan, een funslide van 50 meter en een gezellige wintermarkt. Dit alles wordt uitgestald op het Gele Rijders Plein.

Het plein waar grote evenementen als Freefall Koningsdag, Arnhem Mode Biënnale en het culinaire evenement Smaakvol zijn voor gegaan. Bekend staat om de AKU fontein, en het plein waar Stan en Co het oude pand Royal nieuwe allure geeft. Dit plein wordt bijna een maand lang omgetoverd tot een gezellig en sfeervol winterfestijn vol met ice fun, verlichte kerstkramen, activiteiten, acts, muziek en warme happen en dranken.

Bij diverse chalets kunnen bezoekers letterlijk de sfeer proeven met erwtensoep, glühwein, braadworst, poffertjes etc. Daarnaast bieden diverse horecaondernemers aan de schaatsbaan op het gezellige winterterras (h)eerlijke hapjes en drankjes aan. Van 11 december tot en met 3 januari is het GRP het kloppend winter hert van Arnhem.

Binnenstad

De bezoekers kunnen in december al helemaal in de kerststemming komen. In de straten zullen Kerstliederen te horen zijn, zowel uit de speakers als van de live gezongen Kerstkoren. Uiteraard ontbreken de kerstbomen niet. Uw bezoek eindigt of begint natuurlijk met een schaatstochtje of even glijden van de funslide. Bezoekers zullen versteld staan van de bijzondere, komische en magische acts die voorbij komen. Als klap op de vuurpijl komt de Kerstman ook nog op bezoek! Hij zal op verschillende plekken kinderen ontvangen die met hem op de foto mogen.

Naast het winterfestijn zijn uiteraard de winkels in de binnenstad geopend van 12.00 – 17.00 / 18.00 uur. Extra koopavonden zijn op Donderdag 3 en vrijdag 4 december en op dinsdag 22 en woensdag 23 december. Kerstinkopen doen, genieten van het straattheater, schaatsen en ijspret of lekker apfelstrudel eten bij een gezellige lunchroom, het kan allemaal in de decembermaand in Binnenstad Arnhem!

met dank aan onze
hoofdsponsors

Winterfestijn Arnhem zou niet bestaan zonder de steun van sponsoren. Samen met het team van Gastvrij Arnhem maken zij het mogelijk om dit evenement te realiseren. Onze dank is groot!